viernes, 15 de mayo de 2020

Jesús i els seus amics.



En aquesta entrada us poso les imatges i els vídeos que esteu treballant en les fitxes que us he enviat.

Ara anem a conèixer una mica més a Jesús. Sabem que va néixer a Betlem de la manera més humil possible i sense cap tipus de comoditat i que els primers en anar a conèixer-lo van ser els pastors i els pobres.



Un cop Jesús es fa gran i després de batejar-se en el riu Jordà, Jesús, comença la seva vida pública, el primer que fa és envoltar-se de bons amics, els apòstols, eren 12 i els anomenà deixebles.

En aquesta cançó trobaràs el nom dels 12 apòstols.





On va viure Jesús?

Nosaltres vivim al Baix Llobregat a Barcelona comunitat de Catalunya, comunitat autònoma espanyola, situada al continent europeu.


Mots coincidireu que vau néixer i viviu al mateix lloc, però molts vau néixer molt lluny i vau venir a viure on sou ara.


A Jesús li va passar el mateix, va néixer  a Betlem, es van anar a viure a Egipte uns anys, després van marxar al poble on es van casar Josep i Maria, a Natzaret i així fins que va anar a parar a Jerusalem.


I si mirem en un mapa del món podrem situar on va viure Jesús, a la zona de Palestina.




Com podeu veure, Jesús i els seus amics no es van quedar quiets, van viatjar per tot el territori i van conèixer a  molta gent molt diferent.

A l’època de Jesús, els jueus tenien molts problemes per acceptar els estrangers, eren temps de guerres i de conflictes pels territoris i desconfiaven de tot aquell que no era del seu grup.
Fruit de tot això Jesús ens mostrava, que tots hem de ser germans, que tots som iguals i estimats per Déu com a fills seus que som. Per ajudar-nos a entendre tot això explicava una paràbola , “la del bon samarità” Lc10,30-35
Conegueu aquesta paràbola:




Aquí teniu la cançó:


4 comentarios: